Bij besteding van meer dan 200,- euro binnen Nederland is de verzending gratis.

Opkomst van Nep Pokemon Kaarten: Een Groeiend Probleem voor Verzamelaars

Neppe-Pokemon-kaarten-voorkant-te-glad
Delen

Neppe Pokemon kaarten

Introductie:

Pokemon kaarten zijn al tientallen jaren een geliefd verzamelobject voor zowel kinderen als volwassenen. De spanning van het openen van een pakje en het ontdekken van zeldzame en krachtige kaarten heeft de populariteit van het spel en de verzamelmarkt gevoed. Echter, te midden van deze groeiende populariteit is er een donkere schaduw opgedoken: de opkomst van nep Pokemon kaarten. Deze nepproducten worden in toenemende mate gekocht via platforms zoals AliExpress en zijn vaak moeilijk te onderscheiden van de echte exemplaren.

De Toenemende Aantrekkingskracht van Nep Pokemon Kaarten:

Met de opkomst van online marktplaatsen is de toegankelijkheid van Pokemon kaarten enorm vergroot. Terwijl deze platforms verzamelaars de mogelijkheid bieden om zeldzame kaarten te vinden, hebben ze ook de deur geopend voor malafide verkopers die nepkaarten aanbieden. Deze nepkaarten worden vaak tegen lagere prijzen verkocht dan de echte, wat de aantrekkingskracht voor nietsvermoedende kopers vergroot.

Kenmerken van Nep Pokemon Kaarten:

Het onderscheiden van nep Pokemon kaarten van echte exemplaren wordt steeds moeilijker. Er zijn echter enkele belangrijke indicatoren waarop verzamelaars kunnen letten:

  1. Gebrek aan Textuur en Afwerking: Echte Pokemon kaarten hebben vaak textuur en reliëf, met name op VMAX en V-kaarten. Nepkaarten hebben de neiging om gladder en minder gedetailleerd aan te voelen, wat een belangrijke aanwijzing kan zijn.
  2. Achterkantkleur: De achterkant van echte Pokemon kaarten heeft een kenmerkende blauwe kleur. Nepkaarten kunnen een lichtere tint van blauw hebben, wat duidelijk wordt wanneer je ze naast een echte kaart legt.
  3. Lettertype en Ontwerp: Het lettertype en het ontwerp van de kaart moeten consistent zijn met de officiële kaarten. Afwijkingen in het lettertype, logo’s en het algemene ontwerp zijn vaak tekenen van een nepkaart.
  4. Onbestaande Kaarten: Een alarmerend teken van nep Pokemon kaarten is wanneer er kaarten in een set worden aangeboden die helemaal niet bestaan in de officiële Pokemon TCG-registratie. Dit duidt op vervalsing en fraude.

Links: echt | Rechts: nep

Links: echt | Rechts: nep

Het Belang van Bewustwording:

Het toenemende aantal nep Pokemon kaarten op de markt vormt niet alleen een financieel risico voor verzamelaars, maar ook een bedreiging voor de integriteit van het verzameluniversum. Bewustwording van deze problematiek is essentieel om de gemeenschap te beschermen en de markt voor Pokemon kaarten gezond te houden.

Conclusie:

De opkomst van nep Pokemon kaarten is een groeiend probleem dat verzamelaars voor een uitdaging stelt. Met de toename van online marktplaatsen wordt het moeilijker dan ooit om echte kaarten van nepproducten te onderscheiden. Het is van groot belang dat verzamelaars zich bewust zijn van de kenmerken van nepkaarten en voorzichtig zijn bij het kopen van Pokemon kaarten, vooral van niet-geverifieerde bronnen. Zo kunnen we de integriteit van de Pokemon TCG-gemeenschap behouden en ervoor zorgen dat de opwinding en vreugde van het verzamelen van echte Pokemon kaarten blijven voortbestaan.

Bij Pokemonshop Twente ben je gegarandeerd van echte Pokemon kaarten.

Er zijn bijvoorbeeld mooie Collection boxen of blisters te koop voor een mooie prijs.

Picture of Greninja
Greninja

Editor & Pokemon fan

Newsletter

Signup our newsletter to get update information, news, insight or promotions.
AANBIEDINGEN!
Wees er snel bij want op is op !